Skip links

Naši strokovnjaki

Join Us

Dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

“V času podiplomskega študija sem prepotoval velik del sveta, od Washingtona do otoka Jeju v Južni Koreji.”

Spoznavanje drugih kultur in aktivno udeleževanje na konferencah, mi je prineslo poglobljen uvid v znanost ter način razmišljanja izven naših meja. Pridobljene izkušnje sem uporabil v doktorskem delu na Mednarodni podiplomski šoli Inštituta Jožefa Stefana, kjer sem se 4 leta in pol posvečal poglobljenemu študiju materialov, ki se uporabljajo v zobozdravstvu, kjer sem razrešil prenekatero uganko in odprl nekaj novih vprašanj, ki bodo v prihodnosti poglobila razumevanje materialov, ki jih uporabljamo v zobozdravstvu. Izkušnje in doživetja so neprecenljiva in so najboljša možna nadgradnja dodiplomskega študija, ki sem ga opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani. V času podiplomskega študija sem svoje znanje bogatil v zasebni ordinaciji Dentalstudio v Ljubljani.  Z bogatimi izkušnjami sem leta 2013 z dr. Matejem Pirtovškom ustanovil kliniko Ustna Medicina. Zdravje mi pomeni izredno veliko in s to vizijo tudi sodelujem v razvoju pojma celostnega zobozdravstva klinike. Del naše filozofije je tudi odpravljanje strahu pred zobozdravnikom do te mere, da obisk ordinacije lahko postane celo nekaj prijetnega.«
Povzetke znanstvenih vsebin, ki jih je dr. Sebastjan Perko v okviru podiplomskega raziskovalnega dela objavil v znanstvenih revijah najdete na povezavah:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1551-2916.2010.03835.x/abstract
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955221912000593

Matej Pirtovšek, dr. dent. med.

“Veselim se ponedeljka in prvega dne po dopustu. Ustna Medicina ni služba, je stil življenja.”

Po končani gimnaziji je prišel čas odločitve, kaj bi rad postal, ko bom velik. Tu naj omenim moja dva velika vzornika, teto in strica, ki sta po poklicu zobozdravnika. Njuno delo me je vedno zanimalo. Potrebo, da pomagam ljudem sem čutil že dolgo, a hkrati me je navdajal kreativni duh. Vpisal sem se na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer stomatologija. Takoj po opravljenem pripravništvu in civilnem služenju vojaškega roka, sem se podal v zasebništvo. Enostavno nisem verjel, da bi mi delovanje v javnem zavodu ali v obliki koncesijskega izvajanja zobozdravstvene dejavnosti omogočalo rast in napredek, ki sem si ga želel. Dvanajstletno sodelovanje z zobozdravstvenim centrom Babit mi je dalo veliko izkušenj, obenem pa prostor, da sem se aktivno izobraževal tudi na področjih, ki jih v dodiplomskem študiju ni na programu. Vodenje pacienta, psihologija, marketing, komunikacija in upravljanje ordinacij so bile glavne teme, ki so me motivirale in gnale naprej. Iz tega naslova sem se redno izobraževal v Londonu ter ZDA. Samo v dodatna, neklinična znanja sem v zadnjih 10 letih vložil več kot 10.000 ur izobraževanja.

Večkratna izmenjava idej z dr. Sebastjanom Perkom naju je vodila v spoznanje, da bi skupaj lahko dosegla nekaj, kar sama ne bi nikoli – ustanovitev zobozdravstvene klinike, kjer se pacientom pristopa na celosten način, s poudarkom na zdravju obzobnih tkiv. Nastala je klinika Ustna Medicina. Že pred ustanovitvijo klinike sem prišel do ključnega spoznanja, to je manjkajoči člen med tem, kaj pacienti potrebujejo in kaj si želijo. Bistvo sta komunikacija in odnos s pacienti. V kliniki Ustna Medicina smo našli prostor, kjer se združujejo sodobno zobozdravstvo, nova filozofija oskrbe, pristni odnosi med osebjem in pacienti. Prostor, kjer najprej slišimo želje pacienta in mu šele potem svetujemo, kaj potrebuje.

Simon Bele, dr. dent. med.

“Ustna medicina premika meje zobozdravstva.”Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči “ne”. Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!

Aljoša Selič, dr. dent. med.

“Moč, ki jo imam kot zobozdravnik, da pacienta odrešim bolečin, pozdravim bolezen ali povrnem nasmeh je neprecenljiva.”O tem kaj bi počel v življenju sem začel razmišljati na gimnaziji. Dognal sem, da bi lahko svoje talente najbolje izkoristil bodisi v fiziki, kjer bi se dokončno izoblikovala moja raziskovalna žilica, bodisi v zobozdravstvu kjer bi prišle do izraza moje ročne spretnosti, natančnost in umetniški navdih. Odločil sem se za slednje, a svojega zanimanja za naravoslovje in tehniko nisem opustil. Tekom študija na Medicinski fakulteti v Ljubljani so se moji motivatorji za študij in opravljanje poklica večkrat spremenili, končno pa sem ugotovil, da prihaja najtrajnejše in najpristnejše zadovoljstvo iz zmožnosti pomagati sočloveku in iz veselja, ki ga deliš skupaj s pacientom po uspešni rehabilitaciji. Moč, ki jo imam kot zobozdravnik, da pacienta odrešim bolečin, pozdravim bolezen ali povrnem nasmeh je neprecenljiva.

Karierna pot me je po zaključku vodila v zobozdravstveni dom Celje in Ljubljana – Bežigrad, kjer sem delal kot zobozdravnik v javnem zobozdravstvu. Poleg izobraževanj v Sloveniji sem redno obiskoval seminarje v tujini, kjer sem se seznanjal z naprednimi tehnologijami in postopki v stomatologiji. Nezmožnost prenosa novega znanja v vsakdanje delo v zdravstvenem domu je vplivala na to, da storim nadaljnji karierni korak, ki se mi je ponudil s sodelovanjem v ekipi strokovnjakov Ustne Medicine. Tu so zmožnosti za mojo rast in napredek ogromne ter posledično pomoč ljudem neomejena. Končno lahko do človeka pristopim celostno, brez časovnih in tehničnih omejitev, mu prisluhnem in tako je mogoče, da skupaj prispemo do najboljših rezultatov.

Primož Jager, dr. dent. med., specialist oralne kirurgije

“Želel sem slediti svojemu vzorniku, ki je bil veterinar, a me je prepričal, naj se raje ukvarjam s humanoidno medicino.”Življenje sredi narave in dejstvo, da je oče biolog, mi je nehote približalo naravoslovje. Hotel sem slediti svojemu stricu in vzorniku, ki je bil veterinar, vendar me je prepričal, naj se raje ukvarjam s humanoidno medicino. Njegove želje so se uresničile in vpisal sem se na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, ki sem jo zaključil leta 2000. Po končanem pripravništvu so me, zaradi pomanjkanja kadra, zaposlili na oralni kirurgiji, kjer sem svoje znanje bogatil štiri leta. To je bila prelomnica v mojem življenju. V tem času sem spoznal oralno kirurgijo in jo vzljubil, posledično sem začel s specializacijo in jo leta 2008 uspešno končal. Tekom specializacije sem spoznal vse tri maksilofacialne centre v Sloveniji. Spoznal sem delo in različne pristope k posameznim kirurškim izzivom. Leto 2013 so me k sodelovanju na kliniki Ustna Medicina povabili dr. Sebastjan Perko, dr. Matej Pirtovšek in dr. Dejan Pirtovšek. Pravo energijo in voljo sem začutil na  kliniki Ustna Medicina. In po 14 letih lahko suvereno rečem: Našel sem ekipo!

Jure Gačnik, dr. dent. med., specialist oralne kirurgije

“Rad opravljam svoje delo in si prizadevam biti vedno boljši.”Moja naravoslovna pot se je začela razvijati, še preden sem se začel dobro zavedati sebe. Odraščal sem v družini s tremi otroki, v kateri sta morala oče in mati za skoraj vse poskrbeti sama. Mama me je spoznala z računalništvom, pri očetu pa sem pridobival tehnično znanje na različnih področjih. Med drugim me je navdušil tudi za oralno kirurgijo.

Po končanem študiju dentalne medicine sem takoj pričel delo sobnega zobozdravnika na KO za Maksilofacialno in oralno kirurgijo, kjer sem leto za tem tudi pričel specializacijo. Med specializacijo sem spoznal, da so v zdravstvu ‘črno-bele’ odločitve prej izjema kot pravilo ter da te kirurgija vedno znova nauči ponižnosti. Rad opravljam svoje delo in si prizadevam biti vedno boljši.
Ko sta me k sodelovanju povabila dr. Perko in dr. Pirtovšek, sem bil zelo vesel, saj sta bila del ekipe Ustne Medicine že tudi moja študijska kolega, zato v kliniko zaupam s strokovnega vidika. Ko sem spoznal še ostale člane ekipe, mi je postal jasno, da sem del zgodbe o uspehu.

Dejan Pirtovšek, dr. dent. med.

“Z veseljem opravljam svoje poslanstvo!”

Že v osnovni šoli je bil moj najljubši predmet matematika, ki sta se ji v srednji šoli pridružili fizika in biologija. Posledično me je pot vodila na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem svojo odisejo končal leta 2001. V času staža sem prišel v stik s pravo ortodontijo – z načrtovanjem telerentgesnkih posnetkov, biomehaniko premikanja zob in idealnim ugrizom ter postavitvijo zob. To je bila neka druga dimenzija. In potem se je od nikoder pojavila priložnost specializacije, ki sem jo zagrabil in se vrnil na pota izobraževanja. Tri leta so minila hitro in ljubezen do ortodontije je prerasla v čudovit poklic. Odprla so se nova znanja, digitalizacija diagnostičnih pripomočkov in računalniško podprto načrtovanje sta omogočila še lažje in hitrejše doseganje idealnega rezultata tako v funkcionalnem kot estetskem smislu.

Vendar brez sodelovanja z drugimi vejami dentalne medicine, še posebno pri zdravljenju odraslih oseb, vedno ni mogoče doseči idealnega oziroma optimalnega biološkega ravnovesja zob, nasmeha in obzobnih tkiv. Zobozdravnika dr. Matej Pirtovšek in dr. Sebastjan Perko sta me povabila, da združimo svoje moči, znanje, uspeh, energijo in omogočimo pacientom Ustne Medicine idealen pristop do popolnega ustnega zdravja, do popolnega funkcionalnega in estetskega nasmeha, ki jim bo dolgoročno omogočal vrhunsko socialno življenje in nudil dolgotrajno zadovoljstvo.

Marko Berkopec, dr. dent. med.

“Obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju.”Otroštvo sem preživel v prijetnem okolju Vavte vasi ob reki Krki. Že kot otroka me je zanimala tehnika, letalsko modelarstvo in glasba. Svoje ročne spretnosti sem dokazoval z igranjem klasične kitare ter kasneje baritona. Po končani gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Novem mestu, sem se odločil za študij na Medicinski fakulteti, smer Dentalna medicina. Študij sem uspešno zaključil leta 2007, po končanem stažu in strokovnem izpitu sem se zaposlil v Zdravstvenem domu Ljubljana – Bežigrad, kjer sem bil kratek čas tudi vodja odraslega zobozdravstva. Bil sem tudi reden član strokovnih komisij. Ves čas sem se trudil za napredek in razvoj. Redno sem se udeleževal seminarjev, kongresov ter strokovnih delavnic doma in v tujini. V okviru javnega zobozdravstva pa kljub temu  pacientom nisem mogel nuditi vsega, kar sodobna stomatologija danes ponuja.

Na povabilo dr. Perka in dr. Beleta sem se z veseljem odzval, ter maja 2016 začel sodelovati z ekipo Ustne Medicine. V tem prijetnem okolju, obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju.

Nina Bužančič, dr. dent. med.

“Naravoslovje, zgovornost in stik z ljudmi so od nekdaj moji spremljevalci.”Naravoslovje, zgovornost in stik z ljudmi so od nekdaj moji spremljevalci. Moja otroška poklicna želja je bila postati veterinarka. Razlog je verjetno v tem, da sem bila od mladih nog obkrožena s hišnimi ljubljenčki. Zanimanje za medicino je v meni zraslo ob igranju multimedijske igrice’moje sijajno človeško telo’ iz leta 1998, prek katere sem prišla v stik s prvimi konkretnejšimi informacijami o človeškem telesu. Navdušenje nad zobozdravstvom pa sem razvila v srednji šoli, ko me je prijatelj, zobozdravnik iz Brežic, povabil v svojo ordinacijo. Od tistega trenutka naprej sem vedela, kakšna bo moja poklicna pot.

Že v času študija sem se z željo po novem znanju z veseljem udeleževala različnih kongresov doma in v tujini. Izobraževanje na področju oralne kirurgije in parodontologije sem nadgrajevala tudi na študijski izmenjavi v Sankt Peterburgu. Študij sem zaključila konec leta 2014, kot prva študentka v letniku, nato sem se zaposlila v zasebni zobni ordinaciji v Brežicah. Pozneje sem začela delo opravljati tudi kot odrasla in otroška zobozdravnica v Zdravstvenem domu Brežice.

Želja po novem znanju, oskrbi pacientov z najkakovostnejšimi materiali, naprednih metodah dela ter osebnem pristopu do pacientov so me pripeljali v ekipo Ustne Medicine, kjer me vsak dan znova razveseljuje, da postaja čedalje močnejše zavedanje o vlogi zdravega, funkcionalnega in tudi lepega nasmeha.

Ivana Milošević, asistentka

“Življenje je kratko, zato ga izkoristimo za stvari, ki nas veselijo in nas delajo srečne.”Rodila sem se v Beogradu, vendar smo se kmalu po mojem rojstvu preselili v Slovenijo. Delavna in marljiva sem bila že od malih nog in od nekdaj sem vedela da želim v življenju ustvarjati tako, kot je to počel v starih časih moj oče. Zelo rad je risal in jaz sem mu sledila. Veliko me je naučil in navdušil nad svetom umetnosti. Z leti je moje veselje do risanja preraslo v željo, da bi to lahko počela tudi poklicno. Vpisala sem se v Srednjo oblikovno šolo in žal, zaradi spleta nesrečnih okoliščin, nisem dolgo ostala tam. Vpis sem prenesla na zobotehnično šolo. Delo se mi je zdelo zanimivo in ustvarjalno, kar je bilo zame ključno. Uspešno sem končala srednjo šolo in ker kot zobotehnik nisem našla zaposlitve, sem se odločila za delo zobne asistentke. Sprva nisem vedela, da je to poklic, ki mi je pisan na kožo. Dinamičen, ustvarjalen, poln izzivov… Vse to opisuje tako moj poklic kot tudi mene osebno.

Klinika Ustna Medicina mi daje možnost, da iz dneva v dan bogatim svoje znanje. Prijetno delovno vzdušje in strokovnost osebja v kliniki Ustna Medicina me polni s pozitivno energijo, ki jo prenašam na naše paciente.

Erika-Maja Rajer, asistentka

“Stik z ljudmi, s katerimi gradimo odnose na osnovi zaupanja v celotno ekipo, mi prinaša vsakodnevno veselje.”Najstniška leta so me pripeljala v Ljubljano, kjer sem obiskovala Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, smer zobotehnik. Po končani srednji šoli sem opravljala različna priložnostna dela, ker zaposlitve v svojem poklicu nisem našla. V tem času sem postala mamica prikupni, deklici. Ko je klinika Ustna Medicina odpirala svoja vrata se mi je ponudila priložnost dela zobne asistentke, ki sem ga z veseljem in navdušenjem sprejela. V kliniki sem del visokomotiviranega in strokovnega osebja, ki moje znanje bogati iz dneva v dan. Stik z ljudmi, s katerimi gradimo odnose na osnovi zaupanja v celotno ekipo, mi prinaša vsakodnevno veselje.

Nina Novak, dipl. m. s.

“Vesela sem, da lahko delam in rastem v ekipi strokovnjakov Ustne Medicine.”Empatija me spremlja že od otroštva Vedno sem rada priskočila na pomoč. Od nekdaj sem vedela, da želim delati z ljudmi, a dilema o poklicini usmeritvi me je spremljala vse do dne, ko sem obiskala informativne dneve na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani. Ta dan je padla kocka, in vedela sem, da sem našla svoje poslanstvo. Z veseljem sem se izobraževala in črpala ponujena znanja. Še več, študijsko pot sem nadaljevala na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, kjer sem se izobraževala za medicinsko sestro. Ker se zavedam, da izkušenj nimamo nikoli preveč, sem že tekom svojega študija iskala priložnosti za delo in prav to našla na kliniki Ustna Medicina.

Ekipi Ustne Medicine sem se sprva pridružila kot organizator dela in tako pridobila vpogled v delovanje zobozdravstvenega centra ter seveda nova znanja in izkušnje. A ker želja, delati v ordinaciji ni nikoli poniknila, sem se nenehno dodatno izobraževala in izpopolnjevala. Danes kot zobozdravstvena asistentka opravljam točno takšno delo, kot sem si ga vedno želela. Vesela sem, da imam možnost združevanja meni treh ljubih stvari – dela z ljudmi, dela v zdravstvu in organizacijo. Že ob prvem obisku klinike sem vedela, da bom v tem okolju lahko svoje znanje samo še nadgradila in razširi.

Jasmina Metelko, asistentka

“Misel, da lahko pomagaš nekomu v težavah, me je privlačila že od malih nog.”

Dve stvari sta me v življenju privlačili že od malih nog: delo z ljudmi in misel, da lahko pomagaš človeku v težavah. Zato ni presenetljivo, da sem se po končani osnovni šoli vpisala na Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo v Novem mestu. Študija potem sicer nisem nadaljevala v zdravstveni smeri, a kljub temu sem še vedno opravljala poklic, kjer sem na nekoliko drugačen način, še vedno lahko pomagala ljudem.

Po končanem porodniškem dopustu sem znova zaplula v zdravstvene vode, a tokrat so bili moji občutki veliko boljši kot v najstniških letih. Kot zobozdravstvena asistentka v eni izmed novomeških zobozdravstvenih ordinacij sem bila postavljena pred nov izziv, ki pa sem ga z veseljem sprejela. Moji začetki v zobozdravstvu so bili pred sedmimi leti zelo naporni. Podobno zahteven nov začetek na moji poklicni poti pa se je zgodil lanskega oktobra, ko sem se pridružila ekipi Ustne medicine. Ob menjavi delodajalca so mi po glavi rojili številni dvomi, toda izkazalo se je, da so bile vse skrbi zaman. Na Ustni medicini sem bila zelo lepo sprejeta, imam enkratne sodelavce, ki so mi v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč. In njihova asistenca je še kako dobrodošla, saj je delo na kliniki ob vsej sodobni tehnologiji, ki jo premorejo, vse prej kot enostavno. Delo na Ustni medicini mi omogoča nadgradnjo znanja in pridobivanje dragocenih novih izkušenj, tako da iz dneva v dan postajam boljša.  In kar je najpomembnejše: To delo še vedno opravljam z največjim veseljem, saj se vsak dan zgodi toliko novih in zanimivih stvari.

Urška Ribič, asistentka

“Veselim se novih izzivov, ki mi jih ponuja Ustna Medicina.”Stara sem 24 let in prihajam iz čudovitega kraja po imenu Valburga, za katerega nihče ne ve točno kje se nahaja, dokler ne omenim Zbiljskega jezera ali pa vsaj golf igrišča. Moja pot v zdravstvu se je začela dobrih deset let nazaj, ko sem se vpisala na srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, program zobotehnik. Ta smer se mi je zdela najbol primerna zame, saj vključuje zdravstvo in mojo največjo strast – umetnost. Po končani srednji šoli sem se odločila, da nadgradim izobrazbo zobotehnika, zato sem se vpisala na Zdravstveno fakulteto, kjer sem študirala laboratorijsko zobno protetiko. Študij je tekel, leta so minevala, zaključila sem izpite, vendar še vedno nisem točno vedela, kaj mi (poleg diplome) manjka, da bi se počutila zares dobro kot uspešen zobotehnik. Stik, delo in komunikacija z ljudmi. Tega v zobnem laboratoriju ni ravno veliko, zato sem se odločila da se bom preizusila kot zobna asistentka. Ko sem prvič izkusila to delo, sem vedela da si to zares želim početi.

Ko se mi je ponudila priložnost za delo na Ustni Medicini, sem jo z veseljem sprejela. Sprva me je malo skrbelo, kako bo vse skupaj potekalo, saj sem najmlajša v že tako mladem kolektivu, vendar sem kmalu ugotovila, da je bila vsaka skrb odveč, saj so me zares lepo sprejeli medse. Če potrebujem kakršno koli pomoč, mi vedno pomagajo. Delo zobne asistentke z veseljem opravljam in rada se iz dneva v dan učim novih stvari. Veselim se novih izzivov, ki mi jih ponuja Ustna Medicina.

Maruša Perc, asistentka

“Uživam v raznolikosti in dinamičnosti tega dela.”Da bom zobotehnica, sem se odločila v sedmem razredu osnovne šole. Ročne spretnosti, občutek za estetiko in natančnost so moje vrline, veselje do oblikovanja, pa je čedalje bolj naraščalo. Sledila sem svojim ciljem in po uspešnem šolanju takoj pričela z delom v laboratoriju. Po dobrih štirih letih izdelovanja zobne protetike, sem dobila priložnost zaposlitve v Ustni Medicini. Tokrat kot zobna asistentka. Prve dni sem bila še v dvomih. Spraševala sem se, ali me lahko delo asistentke bolj osrečuje od izdelave zobne protetike. Kmalu se je izkazalo, da uživam v raznolikosti in dinamičnosti tega dela. Sem začetnica in zavedam se, da je pred mano ogromno neosvojenega, vendar me novi izzivi in izkušnje motivirajo ter bogatijo. Spoznavam in opravljam dela, ki so predpogoj za izdelavo protetike, kar pomeni poznavanje celotnega krogotoka in posameznih faz dela v Ustni Medicini.

Vrhunsko znanje, profesionalno opravljeno delo in pozitivna energija celotnega kolektiva v Ustni medicini, je ključnega pomena. V takem okolju je užitek delati in v čast mi je, da sem postala del te ekipe.

Nežka Udovč, organizatorka

“Pride čas, ko iščeš nov izziv, ko iščeč svoj prostor v mozaiku mnogih.”

Pride čas, ko ne iščeš več samo službo ampak delo, ki je tvoj način življenja – okolje in ljudi s katerimi deliš prostor v istem »čolnu«, vsak dan od začetka do konca. Ob prvem srečanju z Jernejem in Nino, ter prostornim in svežim ambientom mi je bilo jasno, da je to – to. Tu si želim biti in ustvarjati s to posadko. Navduši me vse, kar užijem – odnos do strank, strokovnost, toplina in prostor v katerem se počutim kot doma. Zaviham rokava in se lotim učenja – delo, delo, delo – moj mentor Jernej nikoli ne počiva, vse mora biti brezhibno – od prvega „dober dan“ do zadnjega „hvala“. Ne želim zaostajati in črpam najboljše. Vsakič, ko vas pokličem in opomnim na jutrišnji termin, se veselim ponovnega snidenja z Vami – lepo je videti znan obraz, slišati znan glas in včasih izmenjati več besed, kot »dober dan«. Nasmeh je najlepše darilo. Moje delovno okolje ni pisarna – je odprt prostor v katerem se srečujemo z vami dnevo, mesečno, … Razen potrebnih instrumentov v zobozdravstvu, naše ordinacije ne spominjajo na kliniko. Pacienti, ki prihajate in odhajate ne nosite zaskrbljenih obrazov, Vaš korak je lahkoten. In ko se za kratek čas poslovimo, mi največ pomeni Vaš hvala in se vidimo prihodnjič.

Marija Ivanek, organizatorka

“Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi.”

Pisalo se je leto 1987, ko sem prišla na svet. Odraščala sem v Ljubljani kot edinka, kjer sem obiskovala osnovno in srednjo šolo. Za študij sem izbrala Fakulteto za organizacijske vede. V času šolanja sem opravljala različna študentska dela, s katerimi sem pridobila ogromno izkušenj, predvsem na področju dela z ljudmi.

Ustni Medicini sem se pridružila leta 2016. In ker verjamem, da se vse zgodi z razlogom, verjamem tudi, da sem se z razlogom znašla v zgodbi Ustne Medicine. Zdaj verjamem, da ima razlog tudi moja izbira fakultete, saj pri delu, ki ga opravljam, lahko združim organizacijo in delo z ljudmi. Področje zobozdravstva je bilo zame dokaj neznano, vendar me je vodila želja po novih znanjih in izzivih. Čeprav sem tu šele pol leta, sem se zelo hitro začela počutiti kot del ekipe. Zaradi medsebojne povezanosti in timskega dela vsak dan z veseljem pridem v službo, to pa je tudi najboljša motivacija za dobro opravljeno delo. Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi ter da lahko tudi jaz sodelujem pri soustvarjanju Ustne Medicine.

Indira Cibralić, organizatorka

“Vsak dan me razveseli dejstvo, da pogledam nekomu v oči, mu namenim nasmeh in mu mogoče prav s tem polepšam dan.”

V družino Ustne Medicine sem prispela kot »zadnji otrok«. Medse so me sprejeli z odprtimi rokami ter z iskrenim nasmehom na obrazu in prav takrat sem spoznala, da sem na pravem mestu!

Odraščala sem v podjetniški družini, kjer so me starši naučili delavnih navad ter odgovornosti pri delu. Od nekdaj so mi govorili, da sem zelo komunikativno dekle in od mene so pričakovali, da bom postala pravnica. Toda jaz sem izbrala svojo pot. Že kot majhen otrok sem verjela, da lahko spremenim svet. Občudovala sem ženske v politiki, ki so dokazale, da sodijo tudi v politiko in spreminjajo stvari. Prav zato sem se po končani gimnaziji vpisala na Fakulteto za družbene vede, ter diplomirala iz politologije, trenutno pa zaključujem podiplomski študij.
Bila sem ena izmed tistih »srečnic«, ki je takoj po diplomi dobila zaposlitev. Zahvala gre seveda Ustni Medicini, ki je v meni videla tisto iskro v očeh in mi omogočila, da postanem del te družine. Vsak dan me razveseli dejstvo, da namesto v računalnik, pogledam nekomu v oči, mu namenim nasmeh in mu mogoče prav s tem polepšam dan.

Return to top of page
DentopediaKlinika
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo.

Potrjujem Zavračam Nastavitve zasebnosti