Skip links

Odstranjevanje zobnih oblog

Join Us

Temno zabarvanje zob ob robu dlesni, zobni kamen in rumenkasto obarvana površina zob so estetske nepravilnosti, ki jih zlahka odpravimo s temeljitim čiščenjem zobnih oblog, poliranjem in peskanjem zob. Po opravljenih postopkih pri zobozdravniku oz. ustnem higieniku je seveda zelo pomembna tudi skrbna nega zob in dlesni, ki bo nasmeh ohranjala še naprej sijoč in zdrav.

Odstranjevanje zobnih oblog oz. čiščenje zobnega kamna je estetski postopek, vendar tudi izjemno pomemben preventivni tretma, saj preprečuje nastanek vnetja obzobnih tkiv in zmanjša možnost nastanka parodontalne bolezni. Je tudi osnovni del terapije pri začetnem vnetju dlesni, ki mu pravimo gingivitis.

V našem Studiu za ustno higieno se trudimo, da poteka čiščenje kamna brez bolečin! Vzpodbujamo Vas, da higieničarko opozorite na morebiten strah pred bolečino ali močnim neugodjem.

 

Zobje pred in po postopku čiščenja zobnega kamna ter poliranja zob

 

Čiščenje zobnega kamna v Dentotekinem Studiu za ustno higieno opravimo z uporabo ultrazvoka, s katerim razbijemo trde zobne obloge nad dlesnijo in tudi pod nivojem dlesni. Prav tako odstranimo trdovratna temna zabarvanja med zobmi in ob robu dlesni.

Čiščenju zobnega kamna vedno sledi poliranje zob, saj na ta način zgladimo površino, ki je zaradi uporabe ultrazvoka rahlo razbrazdana, in odstranimo preostala površinska zabarvanja na zobeh. Ker so zobje po poliranju zelo gladki, je nabiranje trdih in mehkih zobnih oblog oteženo.

Na težko dostopnih mestih, ob stikih med zobmi, zabarvanja odstranimo s peskanjem zob.

 

Odstranjevanje zobnih oblog je varno, primerno tudi za nosečnice v drugem trimesečju in doječe mamice. V primeru srčnih bolezni, drugih sistemskih boleznih ali vsadkov v telesu, se pred odstranjevanjem zobnega kamna posvetujte z našo higieničarko na brezplačnem posvetu.

 

 

Dobrodošli!

Prijava na storitev

    Return to top of page
    DentopediaKlinika