Skip links

NETI POSODICA za izpiranje nosne votline, nosnega dela žrela in sinusov

Join Us

NETI POSODICA za izpiranje nosne votline, nosnega dela žrela in sinusov

32.99 

Učinkovito očisti nos, nosne prehode in sinusne votline.

Opis

Zaradi povečanega števila respiratornih infekcij in alergij, ki se odražajo na težavah z nosno votlino in obraznimi sinusi, smo v naš program vključili tudi tehniko izpiranja dihalnih poti.

Izpiranje nosu, nosnega dela žrela in sinusov ali krajše INNS je v svetu dobro poznana tehnika in njeno uporabo priporočajo zdravniki za različna stanja zgornjih dihalnih poti. INNS se na Zahodu uporablja že desetletja kot pooprerativna oskrba ljudi, ki so bili na endoskopskih operacijah sinusov. Pri ugotavljanju razširjenosti uporabe tehnike INNS med 286 zdravniki so ugotovili, da jo v 91 % priporočajo pri diagnozi kronični rhinosinusitis, v 67 % v primeru akutnega bakterijskega rhinosinusitisa, v 66% pri sezonskem akutnem rhinitisu (seneni nahod), v 59% ob infekcijah zgornjih dihalnih poti,  v 11% pri nosni polipozi in v 9% pri astmi povzročeni z infekcijami zgornjih dihalnih poti.

UČINKI IZPIRANJA NOSU, NOSNEGA DELA ŽRELA IN SINUSOV

Ta preprosta tehnika zelo učinkovito očisti nos, nosne prehode in sinusne votline. Odstranjuje odvečno sluz in druge nečistoče. Pomaga lajšati težave s senenim nahodom, astmo, bronhitisom, sinusitisom, vnetjem mandeljnov, glavoboli, pri boleznih oči, ušes in grla. Z rednim izvajanjem tehnike neti vzdržujemo zdrav dihalni sistem. Pomaga odpravljati posledice očesne utrujenosti zaradi dolgotrajnega dela ob računalniku. Če tehniko vadimo zjutraj, nas hitro naredi budne in sveže. Ker dihanje skozi obe nosnici pomaga harmonizirati pasivni in aktivni sistem telesa, izvajanje džal neti joga priporoča tudi pred meditacijo.

LASTNOSTI:

  • Neti posodica je izdelana iz porcelana, zamaška sta iz naravne plute.
  • Teža – 530 g.
  • Celoten volumen – 450 ml.
  • Priporočena količina raztopine soli – 300 ml.

OPIS TEHNIKE:

Za enostavno izpiranje nosu potrebujemo posebno posodico – Neti posodo – ki omogoča izpiranje nosu. Posodo napolnimo s toplo vodo, ki naj ima telesno temperaturo. Dodamo ji pol čajne žličke soli in dobro premešamo, da se sol raztopi. Če dodamo preveč ali premalo soli nas bo sluznica pekla. Postavimo se pred umivalnik, nekoliko nagnemo celo telo naprej. Druga možnost je, da čepimo in si podstavimo posodo v katero se bo iztekala voda. Glavo nagnemo vstran in nekoliko naprej, najprej v desno stran in dulec posode nastavimo v nosnico, ki je dvignjena (v tem primeru levo). Dulec naj popolnoma zatesni nosnico, tako da voda ne teče mimo. Če vlivamo vodo v levo nosnico priteče ven skozi desno nosnico. Glava ne sme biti nagnjena preveč nazaj, da nam voda ne teče po grlu. Če je potrebno, popravimo položaj glave. Med izpiranjem dihamo skozi usta. Pustimo, da odteče polovica ali vsa voda iz posode. Počakamo, da voda odteče iz nosnice, rahlo pihnemo, da izpraznimo nos, nato pa postopek ponovimo še na drugo stran.

Za svetovanje o pravilni ustni higieni in za dodatno pomoč pri izboru pravega izdelka za vas nam pišite na info@dentoteka.com.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NETI POSODICA za izpiranje nosne votline, nosnega dela žrela in sinusov”
Return to top of page
DentopediaKlinika
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo.

Potrjujem Zavračam Nastavitve zasebnosti