Skip links

Kaj je Ustni wellness?

Join Us

Zdravje in dobro počutje je ena najvišjih vrednot sodobne družbe. Da bi v popolnosti lahko živeli življenje in bili z njim zadovoljni, moramo najprej poskrbeti telo, ki je naš osnovni dom. Privoščimo svojemu telesu le najboljše, saj si samo to zasluži. Ustni wellness je najnovejši trend, ki v ospredje postavlja človeka, njegovo ugodje in zdravje ter zdrav življenjski slog. S celostno terapijo ustne votline, poleg popolne higiene, sproščamo obraz in dlesni ter tako pripomoremo k odpravljanju stresa. Napete čeljusti in stiskanje zob so vse pogostejša težava, ki jo prinaša stresen vsakdan. Ustni wellness tako ni samo nadgradnja osebne ustne higiene temveč popolno razvajanje, ki vas bo popeljalo do dolgoročnega ustnega zdravja. 

Kako ga izvajamo v Dentoteki?

To je čas za vaše zdravje, zato poskrbimo za prijetno izkušnjo, ki vključuje:

  • Detox napitek, ki ga za vas pripravlja eko kotiček z zdravo prehrano TGourmet Vegan
  • Profesionalno ščetkanje zob, s katerim odpravimo morebitne obloge, ki jih sami ne morete odstraniti.
  • Prhanje medzobnih prostorov + medzobne krtačke namočene v ustno olje + po potrebi nitkanje.
  • Masaža dlesni z ustnim oljem.
  • Čiščenje jezika s strgalom, ki ga dobite v trajno last in ga kasneje lahko uporabljate tudi doma.
  • Tretma zaključimo z žvrkljanjem ustnega olja, ki daje svežino še ves dan.

Ustni wellness kot preventiva in kurativa parodontalne bolezni

Kronična vnetna bolezen obzobnih tkiv, ki ji pravimo parodontalna bolezen, je pri Slovencih zelo pogosta, saj ima po podatkih raziskav Stomatološke klinike v Ljubljani več kot 90% Slovencev eno izmed oblik vnetja obzobnih tkiv. To je lahko vnetje dlesni, začetna oblika parodontalne bolezni, zmerna oblika ali že napredovala oblika parodontalne bolezni. Glede na stopnjo prizadetosti obzobnih tkiv poznamo torej več oblik in z njimi se spopadamo na več različnih načinov. Pri tistih, ki parodontalno bolezen že imajo, glede na postavljeno diagnozo nudimo primerno zdravljenje. Za tiste, ki parodontalne bolezni nimajo, nudimo vse potrebne preventivne storitve, da do nje tudi nikoli ne bo prišlo. Ena takšnih je tudi Ustni wellness s katerim vam pomagamo k preprečevanju nastanka morebitnih obolenj in skrbimo za celostno dobro počutje telesa. Tako kot se mišice odlično sprostijo na masaži, se naša obzozbna tkiva sprostijo in prekrvavijo pri tretmaju Ustnega wellnessa, kjer gre za popoln užitek, ki pripelje do boljšega zdravja vaše ustne votline.

Najpomembnejši dejavnik pri ohranjanju zdravih dlesni je vaša osebna ustna higiena, ki jo uspešno izvajate s pomočjo najkakovostnejših izdelkov iz Dentoteke, kjer vse kupce oskrbimo s pravilno uporabo izdelkov. Še vedno se namreč večina populacije ne zaveda, da  njihova tehnika ščetkanja ali nitkanja ni učinkovita in da  jo je mogoče izboljšati.

Prijava na storitev

    Return to top of page
    DentopediaKlinika