Skip links

Violight VIO160 – aparat za UV dezinfekcijo zobnih ščetk

Join Us

Violight VIO160 – aparat za UV dezinfekcijo zobnih ščetk

29.90 

Dezinficira in shrani dve ščetki do naslednje uporabe.

Availability: Ni na zalogi
Availability: Ni na zalogi

Opis

Vaša zobna ščetka očisti vaše zobe. Kaj pa očisti vašo zobno ščetko? VIOlight VIO160 z UV dezinficira in shrani dve ščetki do naslednje uporabe.

Ali ste vedeli?

 • Številne študije povezujejo ustno higieno z splošnim zdravjem posameznika. Napredovale bolezni dlesni in obzobnih tkiv so lahko le začetki bolezni srčno-žilnega sistema, sladkorne bolezni, možganske kapi, prezgodnjih rojstev pri nosečnicah, itd.
 • Raziskave so dokazale obstoj tudi več kot 100.000.000 bakterij na eni sami zobni ščetki.
 • Parodontalna bolezen in zobna gniloba sta med drugim lahko tudi posledica okužbe z bakterijami, ki lahko preživijo na zobni ščetki.
 • Virusi, ki povzročajo nastanek prehlada, gripe in vročine lahko na zobni ščetki preživijo več dni.
 • Kapljice, ki nastanejo pri splakovanju straniščne školjke, lahko vsebujejo fekalije, bakterije in viruse, ki se prenašajo po zraku na vašo zobno ščetko.

Predstavljamo vam aparate VIOlight namenjene UV dezinfekciji zobnih ščetk, zobnih protez, bruksističnih opornic, itd. Bistvo aparatov VIOlight je žarnica, ki emitira UV svetlobo. Ta dokazano prodira skozi celično steno in/ali membrano ter tako poškoduje genetski material mikroorganizmov. Na ta način se učinkovito zaustavi njihovo razmnoževanje. Povsem identična tehnologija se danes zelo pogosto uporablja za dezinfekcijo kontaminirane vode, pred kratkim pa je ta tehnologija našla svoje mesto tudi pri dezinfekciji ordinacij, kjer se z uporabo te tehnologije lahko izognemo uporabi kemičnih sredstev. Za vse nas, ki skrbimo za zdravje, je izdelek obvezen pripomoček v kopalnici.

VIOlight VIO160 z UV svetlobo uničuje DNK mikroorganizmov. Naenkrat lahko shrani ter dezinficira dve zobni ščetki. Zasnova izdelka je takšna, da je prenos mikroorganizmov z ene ščetke na drugo (navzkrižna kontaminacija) zaradi fizičnih pregrad v notranjosti aparata onemogočen. Izdelek je, poleg za običajne ročne ščetke,  uporaben tudi za vse glave električnih (soničnih) zobnih ščetk. Uporaba aparatov Violight je izjemno enostavna in tudi učinkovita. Celoten proces traja nekaj minut, po zaključku se žarnica avtomatsko ugasne in naša zobna ščetka je sveža in čista ter pripravljena za novo uporabo. Prosojni pokrov nam omogoča kontrolo delovanja naprave, hkrati pa je tudi odstranljiv kar omogoča enostavno čiščenje. Aparat je izjemno enostaven za uporabo – enostaven gumb za vklop, sledi avtomatski izklop, vgrajena je tudi  zaščita, ki deaktivira žarnico, če pokrov ni dobro zaprt.
 • Dokazana protimikrobna ultra-vijolična tehnologija.
 • Uniči 99.9% bakterij.
 • Dezinficira in shrani dve navadni ščetki ali glavi električnih ščetk.
 • Doživljenska žarnica, 8000 ur delovanja; ni zamenljiva.
 • Prosojen varnostni pokrov vam omogoča kontrolo delovanja.
 • Avtomatski izklop po šestih minutah.
 • Baterijsko delovanje 3 AA baterije; niso priložene.
Za svetovanje o pravilni ustni higieni in za dodatno pomoč pri izboru pravega izdelka za vas nam pišite na info@dentoteka.com.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Violight VIO160 – aparat za UV dezinfekcijo zobnih ščetk”
Return to top of page
DentopediaKlinika